Majkrosoft pustio Avatar Kinect u promet

Izvor: Baguje.com, 27.Jul.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft pustio Avatar Kinect u promet

Iako još uvek u razvoju, od prekjuče je dostupan Avatar Kinect, dodatak za korisnike Xbox konzola. Radi se o softverskom paketu, koji registruje pokrete korisnikovih ruku, tela i lica i projektuje ih na njegov virtuelni avatar, omogućavajući tako grupi korisnika da u virtuelnom prostoru u realnom vremenu održe bilo koju vrstu statične grupne aktivnosti koja im tako postaje zanimljivija. Za testiranje su omogućene 24 virtuelne scene, a na svakoj od njih se može sastati do 8 umreženih korisnika.

Avatar Kinect još uvek prate određena ograničenja. Npr. korisnik mora (kao i do sada) da se drži u granicama frejma i odgovarajućeg rastojanja, da bi softver mogao da očitava njegove pokrete, inače će brojni izrazi lica proći neregistrovano. Takođe nije moguće dotaći sebe rukama, a registrovanje pokreta je ograničeno na sve iznad pojasa.

Majkrosoft sugeriše da je ovaj dodatak idealan za virtuelne sednice u kojima je bitno smanjiti protok u odnosu na klasične video transfere. Dosta bitnija prednost je anonimnost koju pružaju avatari, što može imati pozitivan efekat 'oslobađanja' prilikom audicija ili takmičenja za komičare, pevače ili druge vrste izvođača, odnosno prilikom grupnih terapija. Izabrani avatar može biti proizvoljne pojave, boje kože i pola.
Avatar Kinect je za sada besplatno dostupan za korisnike Xbox konzole. Do osmog septembra 2011. će ovaj probni period biti završen, i moći će da ga koriste samo Gold članovi zajednice.
Slični postovi:Microsoft prodao 2,5 miliona Kinect uređajaKinect inženjer prelazi u GoogleKako da napravite svoj crtani avatar

Post "Majkrosoft pustio Avatar Kinect u promet" je objavio Mihajlo za sajt Baguje.COM, dana 27. 07. 2011.
Kategorije: Društvene mreže, Grafika, Konzole, Microsoft, Multimedija, Tehnologija, Testiranje, Vesti | Tagovi: avatar, besplatno, dodaci, Microsoft, virtuelna stvarnost, xbox, zanimljivosti



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.