Mac od sada bez Flasha

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mac od sada bez Flasha

Iako će i dalje podržavati tu tehnologiju, Mac računari će se sada isporučivati bez preinstaliranog Flasha.



Ovo se odnosi na nedavno predstavljeni MacBook Air, ali i sve buduće računare na Mac OS X-u.

U zvaničnoj izjavi se navodi da je "najbolji način za korisnike da uvek imaju ažurirane verziju i najsigurniji softver da ih direktno preuzimaju od Adobea".

Iako se suštinski ništa ne menja, odnosno korisnici Maca će i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristiti Adobe Flash na svojim računarima, poznata netrpeljivost Applea prema Adobeu ovim korakom je porasla, smatraju mnogi.

Iako je Adobe odbio da zvanično komentariše ovu odluku Applea, iz kompanije su rekli da, generalno govoreći, Adobe želi da radi sa svakim ko može da pomogne njihovim korisnicima da ostanu u toku i koriste najbezbedniji softver u tom momentu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.