MIT: Igrali tetris na zgradi

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIT: Igrali tetris na zgradi

Studenti MIT-a "hakovali" su celu zgradu da bi na njoj odigrali - tetris.

Svaki ljubitelj modifikacija u jednom trenutku poželi da učini nešto veliko, pa je tako i grupa studenata na Masačusetskom institutu za tehnologiju (MIT) došla na ideju da odigra jednu veliku partiju Tetrisa.

Kao igralište poslužila je visoka univerzitetska građevina broj 54 poznata kao Zelena zgrada (sedište Odeljenja za planetarne nauke).

Da bi je pretvorili u džinovsku podlogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Tetris trebalo je prethodno da preurede njena 153 prozora kako bi poslužila kao raznobojna polja za pomeranje blokova Tetrisa i njihovo slaganje.

Nema mnogo podataka o tome šta su uradili, ali se na osnovu nekih ranijih sličnih pokušaja pretpostavlja da su u okvire prozora postavili svetleće diode kojima se upravlja bežičnim putem preko naročitog kontrolera izvan zgrade.

Sve je radilo kako treba – prozori su se palili, blokovi su se okretali i spuštali, a sa porastom nivoa igre boje su postajale sve bleđe tako da je bilo sve teže pogoditi gde koji blok treba da padne.

Studneti sa Univerziteta u Delftu (Holandija) učinili su nešto slično još 1995.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.