MILIONI KORISNIKA PREVARENI: Dva popularna programa za blokiranje programa su LAŽNI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIONI KORISNIKA PREVARENI: Dva popularna programa za blokiranje programa su LAŽNI!

Sve otkriveno!

Ekipa koja stoji iza ad-block ekstenzije za internet pregledače - AdGuard, na svom blogu je objavila izveštaj u kome navode da su dva popularna programa za blokiranje reklama (Ad blockera) u potpunosti lažni, iako se nalaze u Google Chrome Web Storeu i koriste ih milioni korisnika.

Dve ekstenzije proizvođača AdBlock-a, kompanije AdBlock Inc, oponašaju imena dve stvarne ad block ekstenzije. Iako su korisnici prijavili te ekstenzije kao lažne, Gugl još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvek nije poduzeo nikakvu akciju, pa je Masters doživeo svoju pozorišnu interpretaciju.

AdGuard kaže da je prava namena tih lažnih blokera u tzv. "cookie stuffingu", jer su opremljeni "kolačićima" koji pri svakoj poseti i kupovini na relevantnim web prodavnicama poput Amazona, omogućuju njihovim autorima uzimanje provizije od svake kupovine.

Proučavajući kod, stručnjaci AdGuarda su otkrili da te dve ekstenzije zajedno imaju 1,6 miliona korisnika i sadrže "kolačiće" sa 300 stranica koje se nalaze na listi Top 1000 najpopularnijih web stranica prema statistikama sajta Alexa.

Oni veruju da su njihovi autori mesečno zarađivali i do milion dolara.

Ako ne želite da punite džepove autorima lažnih ekstenzija budite jako oprezni i ne preuzimajte softver bez dobre provere, nemojte po "defaultu" skidati ono što dobijete kao top rezultat u pretrazi i nastojte da preuzimate aplikacije i ekstenzije samo na "trusted" stranicama proverenih proizvođača.

Google Chrome Web Store očigledno nije garancija da nećete preuzeti i instalirati na svoj računar nešto što nikako ne biste želeli...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.