METRO i Target pokrenuli globalni akcelerator program za maloprodaju

Izvor: ItRešenja.com, 13.Dec.2018, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

METRO i Target pokrenuli globalni akcelerator program za maloprodaju

Uspešno skaliranje poslovanja zahteva mnogo više od dobrog poslovnog koncepta. Kako, recimo, jedan tehnološki startap iz Srbije, koji ima potencijal i radni proizvod sa fokusom na veleprodaju i maloprodaju, može da pristupi globalnom tržištu? Kompanije METRO i Target, udružile su snage da bi odgovor na to pitanje učinile ne samo mogućim, već i efikasnim. METRO i Target će zajednički prilagoditi svoj programski sadržaj i ulagati u startape, u bilo kojoj fazi njihovog razvoja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com <<
METRO-Target akcelerator za maloprodaju, sertifikovan od strane Techstars-a, organizovaće se u Berlinu i Mineapolisu, gde će svih 10 odabranih startapa provesti ukupno 3 meseca. Tokom ovog perioda, startape će trenirati stručnjaci izabrani među stotinama mentora. Odabrani startapi će dobiti sredstva u iznosu do 120.000 američkih dolara, kao i praktičnu podršku od METRO-a i Target-a, u pilot fazama rada i oblastima umrežavanja i industrijske ekspertize.

Prijave za sve zainteresovane startape su otvorene do 24. februara na www.metro-target-accelerator.com, gde se mogu naći i detaljnije informacije o ovom programu.

Akcelerator koji će trajati oko 14 nedelja, počinje početkom maja 2019. godine i završava se Demo danom u Mineapolisu, u avgustu, kada će osnivači startapa predstaviti svoje poslovne koncepte kompanijama Target, METRO i Techstars, kao i lokalnoj startap zajednici i potencijalnim investitorima.

“Tražimo poslovne modele širom sveta koji se mogu primeniti na svaki     segment lanca veleprodaje i maloprodaje, od krajnjeg proizvoda do kupca, i svih poslovnih faza između”, ističe Garan Gudmen, koji je nedavno preuzeo funkciju direktora za METRO-Target akcelerator za maloprodaju.

Sa novim METRO-Target akceleratorom, sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkoj, startapi dobijaju jedinstven pristup industriji veleprodaje i maloprodaje, kako na evropskom tako i na američkom tržištu. Ova struktura će im omogućiti da se povežu sa globalnom mrežom stručnjaka, investitora, klijenata, kao i prethodnim učesnicima akceleratora, iz obe kompanije i Techstars-a.

Više o svemu:

METRO je vodeća međunarodna kompanija specijalizovana za veleprodaju prehrambenih proizvoda. Kompanija posluje u 35 zemalja i zapošljava više od 150.000 ljudi širom sveta. U finansijskoj godini 2016/17, METRO je ostvario prodaju od oko 37 milijardi evra. Kompanija nudi prilagođena rešenja koja zadovoljavaju regionalne i međunarodne potrebe njenih kupaca. Sa svojim prodajnim brendovima METRO / MAKRO Cash & Carry i Real, kao i digitalnim servisima i inicijativama, METRO postavlja standarde za budućnost – sa fokusom na kupace, digitalna rešenja i održive poslovne modele. Više informacija na www.metroag.de.

METRO Accelerator deo je METRO Hospitality Digital-a, osnovanog 2015. sa misijom pružanja digitalnih rešenja HoReCa sektoru, kako bi se izgradila platforma inovatora, osnivača i nezavisnih vlasnika biznisa. Da bi se zadovoljile 2 ciljne grupe METRO AG, postoje 2 METRO Accelerator programa: za ugostiteljstvo, koje se fokusira na rešenja za hotele, restorane i ugostiteljski sektor i za maloprodaju, koji se fokusira na sektor trgovine, maloprodaje i veleprodaje. METRO Accelerator, koji podržava Techstars for Hospitality, pokrenut je u 2015. godini, a akcelerator za maloprodaju je započeo svoj rad 2017. godine.

Da bi programe približio njihovim poslovnim subjektima i privukao što više maloprodajnih rešenja širom sveta, METRO je postao partner sa američkim maloprodajnim lancem Target, za METRO-Target Retail Accelerator 2019, sertifikovan od strane Techstars-a. Više informacija na www.metroaccelerator.com i www.metro-target-accelerator.com

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.