Lomljenje Božićne česnice na Trgu otvorenog srca

Izvor: Blic, 07.Jan.2015, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lomljenje Božićne česnice na Trgu otvorenog srca

- Kao i svake godine, na dan pravoslavnog Božića lomiće se česnica na Trgu Republike - rekla je Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

Pripreme za lomljenje česnice su u toku, radnici postavljaju metalne ograde jer se očekuje veliki broj lljudi, kako ne bi došlo do nekih problema, za najveći hrišćanski praznik.

Redovi su već počeli da se formiraju. Beograđani se polako okupljaju i, uprkos hladnom vremenu, uživaju u prazničnom programu u centru grada.

Danas će u 12 sati biti osveštana i podeljena prisutnima Božićna česnica, već od 10 sati na Trgu otvorenog srca počinje praznični program.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.