Logitech kupuje kompaniju SightSpeed

Izvor: Mikro - PC World, 30.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logitech kupuje kompaniju SightSpeed

Kompanija Logitech International saopštila je da je postigla dogovor o kupovini privatne kompanije SightSpeed, specijalizovane za pružanje usluga u oblasti video komunikacije putem Interneta. Postignuti dogovor vredan je oko 30.000.000 dolara. Kupovina kompanije SightSpeed omogućiće Logitechu pristup tehnologiji za video konferencije kao i neophodne stručnjake za razvoj softvera i usluga, što će kompaniji omogućiti da korisnicima ponudi integrisane usluge u oblasti video komunikacija. Kompanija SightSpeed je osnovana 2001. godine, sedište joj se nalazi u Berkliju u Kaliforniji i ima oko 25 zaposlenih. Internet usluge i softverska rešenja ove kompanije zasnivaju se na protokolu za pokretanje sesija (Session Initiation Protocol, SIP), standardu koji omogućava pokretanje, modifikovanje i okončanje multimedijskih sesija u kojima učestvuju dva ili više korisnika. (G.B.)

Nastavak na Mikro - PC World...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Logitech preuzima SightSpeed, kompaniju za pruzanje usluga u oblasti video komunikacije putem interneta

Izvor: Economy.rs, 31.Okt.2008, 02:37

Kompanija Logitech International postigla je dogovor o preuzimanju privatne kompanije za pruzanje visokokvalitetnih usluga u oblasti video komunikacije putem interneta SightSpeed Inc. iz Berklija, za oko 30 miliona dolara.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.