Leto dečjih programa u Inđiji — kursevi i radionice za klince i klinke krajem avgusta

Izvor: ITdogadjaji.com, 01.Avg.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leto dečjih programa u Inđiji — kursevi i radionice za klince i klinke krajem avgusta

Od 22. do 26. avgusta realizovaćemo Leto dečjih programa za različite uzraste klinaca i klinki u Startit Centru u Inđiji.

Učešće na ovim radionicama je za decu besplatno, a projekat se finansira iz naše Kickstarter kampanje i realizuje se zahvaljujući podršci partnera Startit Centra i partnera u nastavi.

Do sada smo u Startit Centru Beograd realizovali dva kursa pravljenja igara i tri radionice programiranja kroz koje je prošlo 50 klinaca i klinki >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com << koji su već napravili svoje prve animacije i napisali svoje prve kodove.

Do kraja avgusta realizovaćemo ukupno 30 besplatnih radionica programiranja za osnovce i srednjoškolce.

Za Startit Centar Inđija pripremili smo dva programa.

Jedan za uzrast od III do VI razreda, i jedan za starije osnovce i srednjoškolce.

Na ovom kursu će deca steći osnovne predstave o programiranju i stvaranju računarskih igara. Skreč je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina (ali i odraslima kao i mlađima, uz pomoć roditelja) da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Više o kursu možete pročitati ovde.

Za Jednonedeljni kurs pravljenja igara prijavite se OVDE.

Sa APE Roboticsom — za starije osnovce i srednjoškolce.

Na ovim radionicama će deca steći osnovne predstave o programiranju, i programiranju fizičkog sveta. Na uvodu ovih trosatnih radionica predavači će predstaviti Raspberry Pi, popularni računar veličine lične karte, i sve mogućnosti (i ograničenja) ovih malih, a moćnih uređaja. Više o ovoj radionici pročitajte ovde.

Za Radionicu programiranja robota možete se prijaviti OVDE.

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.