LSV: Koliko koššta koncert Ražžnatovićeve u sred mera šštednje?

Izvor: Blic, 14.Jan.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Koliko koššta koncert Ražžnatovićeve u sred mera šštednje?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ponovo je danas gradskoj vlasti u Novom Sadu uputio nekoliko pitanja u vezi sa koncertom Svetlane Ražnatović koji je sinoć u tom gradu održan povodom proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru.

"Budući da se u čitavoj zemlji štedi na penzionerima i prosvetnim radnicima, da u Novom Sadu novca nedostaje za razne potrebe, kao i da se u medijima spekulisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će njen nastup koštati 50.000 evra, pristojnost je nalagala gradskoj vlasti da javnosti konačno odgovori na pitanja koja smo joj dva puta postavili", navodi se u saopštenju GrO LSV.

Pošto su odgovori izostali, Gradski odbor LSV je, kako je naveo, uskladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, danas zvanično uputio zahtev gradskoj vlasti da odgovori koliko košta koncert Svetlane Ražnatović u sred mera štednje, ko su donatori, koliki će porez ona na to platiti i da li je sa tim donatorima razgovarano da se na isti način pokrije i niz gorućih problema koje grad ima.

Pored toga, ligaši su upitali gradsku vlast zašto program na trgu nije organizovan uz pomoć kulturnih delatnika iz Novog Sada i na taj način obezbeđen dobar provod, a sugrađanima nastup pred svojom publikom.

Grad Novi Sad je po tradiciji organizovao doček Srpske nove godine na centralnom gradskom Trgu slobode kome je, prema proceni policije, prisustvovalo više od 60.000 ljudi, a u programu su učestvovali novosadski Old Timers bend, trubači i pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Gradske vlasti su ranije saopštile da ta proslava neće biti organizovana na teret budžeta grada, već će celokupnu organizaciju - kako nastup izvođača, tako i nabavku bine, rasvete, ozvučenja i vatrometa sponzorisati društveno odgovorne kompanije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LSV traži podatke o ceni Cecinog koncerta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2015

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je danas zvaničan zahtev gradskoj vlasti u Novom Sadu da odgovri na pitanja koliko je koštao koncert Svetlane Ražnatović i ko su donatori...Iz odbora LSV saopšteno je da su uz ova pitanja, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.