LG predstavio svoj prvi Firefox OS telefon - Fireweb

Izvor: B92, 23.Okt.2013, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LG predstavio svoj prvi Firefox OS telefon - Fireweb

LG je predstavio svoj prvi Firefox OS smartfon pod nazivom Fireweb – uređaj sa ekranom od 4 inča koji radi na Mozillinom operativnom sistemu.

Firefox Os ranije se pojavio na smartfonima kao što je ZTE Open, ali ovo je prvi kompletan Firefox OS za LG.

Novi smartfon biće dostupan u Brazilu putem Telefonica mreže.

„Telefonica je najavila da će Vivo prodavati novi LG Fireweb i Alcatel One Touche Fire Firefox OS telefone u Brazilu. Kompanija je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavila da će lansirati IFrefox Os telefone uskoro i u Meksiku, Peruu i Urugvaju“, stoji u Mozillinhom saopštenju.

Početkom oktobra Mozilla je najavila da će lansirati Firefox Os telefone na novim tržištima koja uključuju i Srbiju.

Kompanija je svoju kolekciju Firefox OS uređaja, ZTE Open i Alcatel One Touch Fire, po prvi put predstavila letos u Španiji, Kolumbiji, Venecueli i Poljskoj.

LG Fireweb biće budžet smartfon za korisnike koji ne žele pregršt funkcija i mogućnosti, a posedovaće HVGA TFT ekran, 3G Qualcommom procesor na 1GHz i 2GB memorije.

Tu su još i kamera od 5 megapiksela, LED blic i displej rezolucije 480 x 320 piksela.

Iako kompanija nije dala kompletnu listu novih tržišta na kojima će se naći Firefox OS telefoni, spomenuti su Grčka, Holandija, Mađarska, Srbija, Crna Gora, Brazil i tri druga tržišta u Južnoj Americi koja su upravo potvrđena.

Novi Firefox OS telefoni posedovaće najnoviju verziju operativnog sistema (1.1), koji donosi poboljšanja performansi i nove funkcije.

„Nastavljamo da unapređujemo Firefox OS kako bi ljudima širom sveta doneli najbolje moguće iskustvo korišćenja pri kupovini svog prvog telefona. Jedva čekamo da vidimo kako će nova tržišta reagovati na naše proizvode“, izjavio je Džej Saliven iz Mozille.

Inače, B92 aplikacija za Firefox OS dostupna je od jula u Firefox Marketplaceu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LG predstavio svoj prvi Firefox OS telefon - Fireweb

Izvor: B92, 23.Okt.2013

LG je predstavio svoj prvi Firefox OS smartfon pod nazivom Fireweb – uređaj sa ekranom od 4 inča koji radi na Mozillinom operativnom sistemu...Firefox Os ranije se pojavio na smartfonima kao što je ZTE Open, ali ovo je prvi kompletan Firefox OS za LG...Novi smartfon biće dostupan u Brazilu putem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.