LG predstavio Ultra Wide monitor

Izvor: B92, 16.Nov.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LG predstavio Ultra Wide monitor

Kompanija LG Electronics predstavila je 16. novembra u Beogradu novi UltraWide monitor sa odnosom slike 21:9 i mogućnosti softverske podele ekrana na četiri dela.

Reč je o prvom monitoru na svetu sa odnosom slike od čak 21:9. Ovaj ekran dijagonale 29 inča omogućava softversku podelu ekrana na četiri dela, kao i mogućnost prikaza 100 odsto sRGP spektra boja. UltraWide monitor koristi napredne IPS panele i pruža poboljšane mogućnosti multitaskinga i multimedijalne funkcionalnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Veliki ekran od 29 inča omogućava izvanrednu preglednost, pružajući više prostora za otvaranje višestrukih prozora i dokumenata istovremeno. Monitor je dizajniran za povećanu preglednost kada su u pitanju tabele i čitanje stranica.

„Bilo da ga koristite za posao, gledate filmove, igrate video igre ili nešto sasvim drugo, UltraWide monitor pruža izvanredne mogućnosti multitaskinga i multimedijalne funkcionalnosti“, izjavio je J.J. Lee, izvršni potpredsednik i šef IT poslovne jedinice u okviru kompanije LG Home Entertainment.

Grafički dizajneri uglavnom koriste sisteme sa dva monitora za upoređivanje materijala koji obrađuju, ali kod ovih sistema može doći do nedoslednosti u bojama, navodi se u saopštenju. UltraWide monitor zato pruža mogućnost povezivanja sa dva eksterna uređaja putem Dual Link tehnologije, na taj način pružajući konzistentnost boja na svim ekranima.

Osim toga, moguće je igrati video igre ili emitovati filmove direktno sa smart telefona, putem MHL konekcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.