Kultna pucačina američki zločin proglasila ruskim?

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kultna "pucačina" američki zločin proglasila ruskim?

Utisci o najnovijoj Call of Duty igri, koja je izašla pre par dana, još se uvek lagano sležu. U međuvremenu, kampanja igre je već dobila određenje kritike po pitanju pristrasnosti priče i po otvorenom lažiranju istorije.

Jedan momenat u igri odnosi se na stvaran događaj iz Zalivskog rata, poznat kao "Auto-put smrti", kada su savezničke snage na čelu sa SAD bombardovale vojsku Iraka u povlačenju.

Tada je stradalo najmanje 1.500 ljudi, a prema nekim izvorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u koloni je bilo izbeglica i civila, a ne samo vojnika. Događaj je svakako kontroverzan i za mnoge predstavlja čist ratni zločin i prekomernu upotrebu sile, piše Play.

Taj događaj se pominje i u novom CoD: Modern Warfare, ali ovde igra okrivljuje Ruse za taj događaj, kao što možete videti ispod.

Imajući u vidu da je već poznato da Activision plaća američkim proizvođačima oružja da bi se ista u originalnu pojavila u igru, nije nemoguće da i vojska SAD ima direktan uticaj na to šta može, a šta ne može da se pojavi u video-igrama napravljenim u SAD, baš kao što postoji i odeljenje za Holivud.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.