Kubanci dobili internet, ali nije jeftin

Izvor: B92, 28.Jun.2013, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanci dobili internet, ali nije jeftin

Mnogi Kubanci bi se na internet priključili iz svojih domova, ali za sada jedino mogu da pristupe internetu iz pojedinih centara s tim da cena tog doživljaja nije nimalo povoljna.

Na Kubi je jedino lekarima, novinarima i još nekim pojedincima dozvoljeno da od kuće pristupaju internetu. Zbog toga, ova zemlja ima najmanje korisnika interneta i celoj Latinskoj Americi – u 2011. godini svega 2.6 miliona od ukupno 11.1 milion stavnonika.

Jedino rešenje za mnoge predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << internet centri čije otvaranje je pokrenula vlada, ali samo retki sebi mogu da priušte njihove usluge. Cena jednog sata na internetu iznosi 4.5 dolara dok je ranije iznosila 6 dolara što je izuzetno skupo s obzirom da plata prosečnog Kubanca iznosi 20 dolara.

Vlast poručuje da joj je cilja da osiguraju internet i u domovima svojih građana, ali uprkos priključenju podmorskog optičkog kabla iz Venecuele, koji je zamenjen skup satelitski pristup, i dalje postoje prioriteti kao što su univerziteti, kompanije i istraživački centri.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kubanci dobili internet ali …

Izvor: Capital.ba, 29.Jun.2013, 08:46

HAVANA, Mnogi Kubanci bi se na internet priključili iz svojih domova, ali za sada jedino mogu da pristupe internetu iz pojedinih centara s tim da cijena tog doživljaja nije nimalo ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.