Kreirajte pixel art u Google tabelama!

Izvor: SaznajNovo.com, 02.Sep.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreirajte pixel art u Google tabelama!

Pixel Art se vraća u modu i već imamo dosta „umetničkih dela“ koja su kreirana upravo pomoću ove tehnike. Možda se sećate članka o slici koja je kreirana pomoću 1.128.960 blokova u Minecraft svetu.
Pošto je Pixel Art dosta zanimljiv malo sam ga izučavao i naišao na jedan Google Spreadsheet šablon pomoću kojeg bilo ko može kreirati Pixel Art.
Ukoliko želite da kreirate Pixel Art od bilo koje slike bez imalo muke, onda je ovo članak za vas.
Ova skripta >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << je dosta jednostavna: uzima hex vrednost svakog piksela slike i postavlja tu istu boju kao boju pozadine u Google tabeli. Rezultat možete videti na primerima na kraju članka.
Za ovo je zadužena skripta koja je integrisana u sam Spreadsheet i zbog toga morate kopirati šablon ukoliko želite da vam ovo uspe.
Uputstvo 1. Prijavite se na neki Google nalog kako biste imali pristup Google tabelama
2. Otvorite ovaj Spreadsheet šablon i kopirajte ga klikom na „Make a copy“ (ili „Napravi kopiju“)
3. Na vrhu trake sa alatkama, odmah do „Help“ stavke, videćete novi taster „Spreadsheet Art“ – kliknite

4. Ako vas pita za dozvolu da pokrenete skriptu – potvrdite. Ukoliko vas brine privatnost podataka, možete pogledati izvorni kod skripte ako kliknete na „Tools > Scripts“.
5. Sad još izaberite sliku iz računara i sačekajte koji trenutak
Primeri Ukoliko ne želite ipak da pokrenete skriptu, ili prosto želite samo da vidite rezultat na primerima, u istom tom dokumentu na dnu izaberite list „Emoji Picture“, „Pixel Painting“ ili „Emoji Art“.
Ispod se nalaze primeri koje sam namerno smanjio kako biste bolje videli slike. Ako želite da vidite pojedinačne piksele, samo kliknite na sliku.
Klikni da uveličaš / Emoji Art
Klikni da uveličaš / Pixel Painting
Klikni da uveličaš / Emoji Picture
Link do članka - Kreirajte pixel art u Google tabelama!

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.