Koristite Windows 8 - očima

Izvor: B92, 06.Jan.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koristite Windows 8 - očima

Evo nečega što bi učinilo Windows 8 mnogo zabavnijim za korišćenje - sistem koji vam omogućava da upravljate kompjuterom uz pomoć očiju.

Najnoviji Microsoftov operativni sistem još nije dostupan za komercijalnu upotrebu, ali švedska kompanija Tobii odavno se sprema za njegov dolazak, prilagođavajući svoju Gaze tehnologiju interfejsu Windowsove "osmice".

Gaze radi tako što prikačite spravu za praćenje oka za USB port. U delu ekrana koji gledate pojavi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << indikator i samo treba da kliknete na trackpad da biste pokrenuli program ili da kliknete neki link.

Windows 8 je dizajniran ne samo za kompjutere već i za tablete i smartfone.

Tobii tvdri da, iako interfejs radi dobro na tabletima sa touchscreen diplejem, ne deluje baš prirodno da skrolujete „očima” uz pomoć trackpada.

Gaze tehnologija je korišćena u raznim medicinskim aplikacijama, kao i u prvoj arkadnoj igri koja se kontroliše očima.

Tobii će demonstrirati Gaze za Windows 8 na CES-u u Las Vegasu koji se održava od 10. do 13. januara.

Foto: Pixomar / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koristite Windows 8 - očima VIDEO

Izvor: medio.rs, 06.Jan.2012

Evo nečega što bi učinilo Windows 8 mnogo zabavnijim za korišćenje - sistem koji vam omogućava da upravljate kompjuterom uz pomoć očiju.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.