Korisnici u opasnosti: Ažurirajte odmah Adobe Flash

Izvor: B92, 11.Apr.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici u opasnosti: Ažurirajte odmah Adobe Flash

Ako i dalje koristite Flash, treba da znate da je Adobe uradio novu ispravku kako bi rešio sigurnosni propust koji omogućava hakerima pristup vašem računaru uz pomoć malicioznog virusa.

Propust je otkriven na računarima koja koriste Windows 10 kao operativni sistem, ali Adobe je novo ažuriranje osigurao ne samo za računare koji koriste Windows, već i one koji koriste Mac OS X, Linux i Chrome OS.

Proofpoint i FireEye su između ostalih istraživali kako funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ransomware, maliciozni virus koji zaheva od korisnika novac da im omogući ponovni pristup računaru. Obavestili su kompaniju koja je 7. aprila obezbedila ispravku. Veruje se da je virus aktivan od poslednjeg dana marta.

Korisnicima se savetuje da odmah ažuriraju Flash, bez obzira na to koji operativni sistem koriste. Iako malware napada samo Window 10, najsigurnije je da svi ažuriraju Flash.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ažurirajte Adobe Flash

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2016

Ako i dalje koristite Flash, treba da znate da je Adobe uradio novu ispravku kako bi rešio sigurnosni propust koji omogućava hakerima pristup vašem računaru uz pomoć virusa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.