Korisnici dobijaju polovinu brzine

Izvor: ITsvet.com, 21.Avg.2010, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici dobijaju polovinu brzine

Brzine preuzimanja koje korisnici dobijaju je oko polovine onih koje su obećane od strane provajdera usluga, navodi se u izveštaju koje je ove nedelje izdala američka federalna komunikaciona komisija. Prošle godine prosek brzine preuzimanja, prema onome što korisnici plaćaju kada je u pitanju širokopojasni internet, bio je između 7 i 8Mbit/s za građane SAD. Međutim, na snovu istraživanja utvrđeno je da stvarna brzina koja im je na raspolaganju jeste svega između 3 i 4Mbit/s. Maksimalna reklamirana brzina od strane provajdera ignoriše faktore koji dovode do smanjenja brzine kao što je zakrčenje mreže, ruteri, odnosno računari slabijih performansi.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Korisnici interneta dobijaju samo polovinu obećane brzine od provajdera

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Avg.2010

NEW YORK - Brzine preuzimanja koje korisnici dobijaju je oko polovine onih koje su obećane od strane provajdera usluga, navodi se u izveštaju koje je ove nedelje izdala američka federalna komunikaciona komisija.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.