Korisnici Windows 10 najviše upotrebljavaju Chrome

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici Windows 10 najviše upotrebljavaju Chrome

Kompanija Quantcast redovno prati korišćenje browsera na Windowsu 10, a analize pokazuju da i pored toga što najnoviji operativni sistem dolazi uz Mcrosoft Edge browser, Google Chrome je ipak najdominantniji. Ističe se da drugi pregledači nisu ni blizu rezultatima koje ostvaruje Chrome.

Foto: Neokrisys / Flickr.com

Chrome već ima respektabilnih 63 odsto korisnika na Windows 7 i 8 sistemima, ali na Windowsu 10 ta brojka se penje na 70 odsto. Microsoft Edge je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mali rast nakon lansiranja Windowsa 10, ali je broj korisnika pao na 12 odsto nakon izvesnog vremena.

Navodi se da, iako Edge može da parira drugim pregledačima po dizajnu i performansama, nedostaje mu komponenta koja je ključna u današnje vreme - add-ons.

Microsoft je istakao da će add-on podrška biti dostupna za edge u budućnosti, ali do tada Chrome koristi ovo u svoju prednost.

Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korisnici Windows 10 najviše upotrebljavaju Chrome

Izvor: Capital.ba, 10.Okt.2015, 20:21

NJUJORK, Kompanija Quantcast redovno prati korišćenje browsera na Windowsu 10, a analize pokazuju da i pored toga što najnoviji operativni sistem dolazi uz Microsoft Edge browser, Google Chrome je ipak najdominantniji. Ističe se da drugi pregledači nisu ni blizu rezultatima koje ostvaruje Chrome. Chrome...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.