Komšije imaju najbrži internet na svetu

Izvor: B92, 24.Jan.2013, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšije imaju najbrži internet na svetu

Portal “Bloomberg” objavio je 23. januara listu deset zemalja sa najbržim internetom na svetu. I dok su se pojedine države očekivano našle na listi, bilo je i velikih iznenađenja.

Najbriži internet na svetu ima Hong Kong u kojem je prosečna brzina 54.1 megabajt u sekundi. Primera radi, film “Battleship” koji je baš tamo snima, u visokoj rezoluciji sa interneta se može preuzeti za svega četiri minuta, piše “Bloomberg”.

Zanimljivo je da među najbržim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << internet vezama na svetu imaju čak dva naša suseda. U pitanju su Rumunija, koja je zauzela peto mesto i Bugarska na osmoj poziciji.

Iznenađenje predstavlja i nešto slabiji plasman Sjedinjenih Američkih Država koje se nalaze na 14. mestu, jer zbog veličine zemlje relativno brz internet nije moguć na celoj teritoriji.

Istraživanje je od maja do septembra prošle godine sprovela kompanija "Akamai Technologies".

10 svetskih lokacija s najbržim internetom su:

1. Hong Kong

2. Južna Koreja

3. Japan

4. Latvija

5. Rumunija

6. Belgija

7. Švajcarska

8. Bugarska

9. Izrael

10. Singapur

Foto: Master Isolated Images / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunima i Bugarima najbrži internet na svetu

Izvor: Kamatica.com, 24.Jan.2013

Portal “Bloomberg” objavio je 23. januara listu deset zemalja sa najbržim internetom na svetu. I dok su se pojedine države očekivano našle na listi, bilo je i velikih iznenađenja..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.