Kompanija Tencent planira da kupi studio iza Clash of Clans

Izvor: B92, 24.Maj.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Tencent planira da kupi studio iza Clash of Clans

Kineska kompanija Tencent, trenutni vlasnici League of Legends, želi da u svoju ”ergelu” doda još jednu popularnu free to play igru.

Naime, kompanija je trenutno u pregovorima sa Supercell, studiom koji stoji iza izuzetno popularnih igara kao što su Clash of Clans i Clash Royale. Tencent želi da kupi veliki udeo, čak 73% akcija. O iznosima se trenutno ne govori, ali ako se uzme u obzir da je prošle godine 51% studija postao vlasničtvo japanske kompanije SoftBank za 1.5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milijardu dolara (kasnije su otkupili i ostatak), suma koju će Tencent morati da plati da bi imali većinsko vlasništvo je sigurno 5 ili čak 6 milijardi.

Studio je do sada održavao kreativnu kontrolu nad svojim projektima i ne sumnjamo da je to uslov njihovog trenutnog vlasnika koji će postaviti Tencent-u.

Izvor: play.co.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.