Izvor: Mikro - PC World, 02.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Ericsson ima 80% tržišnog udela u Srbiji

Jedan od lidera u proizvodnji telekomunikacione opreme, kompanija Ericsson, posluje na srpskom tržištu više od deset godina, gde se pozicionirao kao vodeći dobavljač telekomunikacione opreme i usluga za mobilne mreže i fiksnu telefoniju, izjavio je Bo Anderson, generalni direktor Ericssona za Srbiju. Najveći razvoj kompanije Ericsson u Srbiji je u oblasti mobilnih mreža, i to u implementaciji tehnologija GSM, EDGE, GPRS i 3G, dok bi se značajniji udeo na tržištu fiksne telefonije mogao da poveća kada bude liberalizovano tržište fiksne telefonije u Srbiji. U susretu sa novinarima, predsednik Ericssona u Srbiji, istakao je da njegova kompanija želi da zadrži svoj tržišni udeo u našoj zemlji, i da je on iznosio oko 80% u prethodne dve godine. Ericsson planira i dalje da učestvuje u razvoju infrastrukture i razvoju mreža za usluge elektronske vlade i informacionih sistema u zdravstvu. Bo Anderson je istakao da Ericsson pomaže mobilnim operatorima da unaprede energetsku efikasnost svojih radio mreža zahvaljujući energetski efikasnim proizvodima, optimalnom dizajnu mreže i uvođenju alternativnih izvora energije za rad tih mreža. „Iako smo fokusirani na korišćenje proizvoda i usluga koje nudimo, takođe ispitujemo kako same telekomunikacije mogu da daju širi doprinos društvu i pomognu u smanjenju emisije CO2, koja doprinosi klimatskim promenama.“, naglasio je Anderson. U kompaniji Ericsson u Srbiji radi preko sto ljudi, a 96 posto zaposlenih su naši građani. (A.S.)Pošaljite vaš komentar

Nastavak na Mikro - PC World...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erikson u Srbiji ima udeo od 80 odsto u mobilnim mrezama

Izvor: Economy.rs, 02.Apr.2009

Proizvodjac mrezne opreme Erikson (Ericsson) na srpskom trzistu mobilnih telekomunikacija ima udeo od 80 odsto, izjavio je danas generalni direktor Eriksona za Srbiju i Crnu Goru Bo Anderson (Andersson).

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.