Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko stvarno vredi Mate 10 Lite

Mate 10 Pro je bez sumnje trenutno jedan od najkvalitetnijih telefona na tržištu. Huavej je zadao težak zadatak konkurenciji, ali su ujedno uspeli da neke od najbitnijih karakteristika ovog modela spakuju i u nešto povoljniju varijantu.

Ko ne bi hteo vrhunski telefon sa ugrađenom veštačkom inteligencijom, kamerom najbližoj profesionalnim, uređaj sa fantastičnim dizajnom? Naravno da bi svi hteli, ali je cena glavna prepreka. Kod serije Huavej Mate kao odlično rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojavio se Mate 10 Lite, telefon koji cenovno spada u srednju klasu uređaja, ali vas performansama neće razočarati.

Premijum momenat je najpre vidljiv u pogledu dizajna. Razlike u odnosu na Mate 10 Pro su minimalne. Monolitno kućište napravljeno je od aluminijuma sa mat obradom. Detalji su dovedeni do savršenstva, a telefon ima ekran sa sada već obaveznim ekranom odnosa 18:9 uz 5,9 inča sa Full HD+ rezolucijom. Okvir telefona je minmalan tako da displej zauzima 83 odsto površine telefona. I osećaj u ruci ostavlja taj “skupi” utisak. Telefon je tanak, ne previše lagan, jednostavan za korišćenje jednom rukom.

Huavej već neko vreme postavlja standarde i kod kamera na svojim uređajima. Ovaj model nikako ne zaostaje. Prednja kamera ima sočivo sa otvorom blende od f/2.0, što znači da u njega ulazi dosta svetlosti. U prevodu, možete da pravite odlične selfi slike pa i pri manjoj svetlosti. I ona, kao i zadnja kamera je dualna, sa setovima senzora od 16+2 MP (zadnji) i 13+2 MP (prednji).

Fotografije koje ovaj model pravi su jasne, precizne i sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta. U odnosu na jaču verziju, Mate 10 Pro, boje su možda nešto intenzivnije što eventualno neće odgovarati onima koji vole prirodniji izgled slika. Jača strana je portret mod.

E, sada ono što je zaista bitno - kako ovaj telefon radi? Bez greške! Pokreće ga Kirin 659 čip koji inače pravi Huavej. Ima 4 GB RAM. Ovo jeste čip srednje klase ali obavlja posao i to na veoma zadovoljavajući način, čak iako telefon pretežno koristite za video igre. Prelaženje sa aplikacije na aplikaciju i pokretanje različitih funkcija prolazi bez zastoja, vrlo brzo i precizno i u krajnjoj liniji to je ono što se i traži od uređaja. Uz to, baterija od 3.340 mAh je dovoljna za korišćenje od jutra do mraka.

Kada se crta podvuče, za cenu od oko 400 evra dobijate potpuno zadovoljavajući kvalitet.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.