Koliko kamera je previše kamera? Novi Huawei P40 imaće ih pet

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko kamera je previše kamera? Novi Huawei P40 imaće ih pet

Informacije o novom modelu kompanije Huawei - P40 - već polake "cure" u javnost. Očekuje se da će smartfon biti predstavljen početkom sledeće godine, a trebalo bi da na tržište stigne sa snažnim hardverskim karakteristikama kao što su ekran od 120Hz, pet zadnjih kamera i baterija od 5.500mAh.

Huawei je, čini se, spreman da nastavi niz hardverski snažnih uređaja i sa budućim modelom P40.

Prema informacijama koje su za sada "poznate", Huawei P40 će imati 6,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inčni 2K OLED ekran sa osvežavanjem od 120 Hz. Gotoov čitava prednja strana uređaja biće ekran koji će pokrivati čak 98% površine.

Na zadnjoj strani naći će se sistem od pet kamera marke Leica koji će činiti i 64MP Sony IMKS686 sa OIS-om, ultra-široka kamera od 20MP i telefoto objektivom od 12MP sa makro kamerom kao i ToF (time-of-flight) senzor.

Huawei će, prenosi AndroidCentral, na sve to dodati i bateriju od 5.500mAh kako bi zaokružio ponudu.

Na kraju, treba podsetiti da Huawei i dalje nema pristup Google aplikacijama i servisima. Ako se to u međuvremenu promeni, uređaji P40 i P40 Pro mogli bi da budu pravi konkurenti na globalnoj sceni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.