Koliko je mobilno tržište?

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je mobilno tržište?

Jasno je da se mobilni telefoni koriste više nego ikada ranije, a veliki rast naročito beleži mobilni internet i pristup društvenim mrežama. Predviđanja su da će 2013. godine više ljudi pristupati internetu putem mobilnih uređaja, nego putem računara.

Prema podacima objavljenim na sajtu tag.microsoft.com, u svetu se koristi preko 4 milijarde mobilnih telefona, a čak 27 posto, odnosno 1,08 milijardu čine smartfoni.

Sa njih se, između ostalog, često pristupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << internetu, a čak 86 posto korisnika mobilnog interneta to čini dok gleda televiziju.

Vreme na internetu korisnici mobilnih uređaja često koriste za društveno umrežavanja, a podaci ovog istraživanja pokazuju da 91 posto pristupa internetu putem mobilnih telefona podrazumeva pristup društvenim mrežama.

Taj procenat u slučaju desktop računara iznosi 79 posto.

Najaktivnije u socijalizaciji putem mobilnog uređaja su žene, i to uzrasta od 35 do 54 godine.

Zanimljivo je i da Amerikanci u proseku dnevno provedu duplo više vremena na društvenim mrežama kojima pristupaju putem svojih mobilnih uređaja, nego na jelo, i više od trećine vremena koju provedu spavajući.

Kompletnu statistiku možete videti ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.