Ko to smešta kompaniji Google

Izvor: Mondo, 28.Nov.2012, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko to smešta kompaniji Google

Američka kompanija bila je “centralna figura” lažnog saopštenja u kojem je navedeno da je kupila jednog od veb provajdera ICOA.

Foto: Beta/AP.

Ta, takođe američka firma, ima više od 1.500 Wi-Fi hotspot tačaka (pristupnih mesta za internet) u 45 američkih država, sa više miliona aktivnih korisnika. Zbog ovoga kompanija Google je bila zatrpana pitanjima o mogućem ulasku u posao sa internet provajdingom, što kompaniji u ovom momentu, kada se dešavaju mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << promene u njenim servisima, nikako nije trebalo.

Pomenute hotspot tačke se pre svega nalaze u tržnim centrima, na aerodromima, javnim mestima, poput pozorišta, bioskopa i muzeja, ali i u restoranima i popularnim klubovima i drugim diskotekama.

Publicitet koju je vest dobila bio je ogroman, a neki mediji su išli toliko daleko u svojim predviđanjima, da su čak pokušali da povežu kompaniju Google i mogućnost da ona postane telekomunikacioni operator.

Vest da je Google kupio jednog od ICOA veb provajdera potekla je sa veb sajta PRWeb, gde se objavljuju saopštenja za štampu. U “oštećenoj” firmi ICOA, koja se ni kriva, ni dužna našla u središtu internet skandala, rekli su da vode istragu vezanu za poreklo lažne informacije.

Sa druge strane, iako lažna, vest da ju je Google kupio, povećala je vrednost ICOA firme za više od 400 odsto. Akcije su još uvek značajno više nego pre objavljivanja vesti. Izgleda da mnogi veruju da gde ima dima ima i vatre, pa ne odustaju tako lako od ICOA firme.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.