Ko nije trebalo da umre u Hariju Poteru!

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko nije trebalo da umre u "Hariju Poteru"!

Autorka „Hari Potera“ u okviru Hari Poter Božića, otkrila fanovima za koji lik iz čuvenog serijala, najviše žali što ga je ubila.

U okviru specijala na vebsajtu, Božić Harija Potera, Rolingova već neko vreme objavljuje nove priče ovog junaka. Kao novo iznenađenje za fanove, autorka je komentarisala za kojim likom najviše žali.

Džej Kej otkriva da je u pitanju lik iz knjige „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“. Sigurno i sami nagađate ko bi to mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti. Na žalost, nije u pitanju veliki čarobnjak Dambldor, niti slatki, mali Dobi, kućni vilenjak.

Lik za kojim autorka žali je Florijan Forteskju, vlasnik radnje sa sladoledima i zapravo jedan baš sporedni lik.

-U početku sam planirala da Florijan pomaže Hariju da dođe do tragova, tokom njegove potrage za relikvijama smrti- rekla je autorka.

-Međutim, kada sam stigla do ključnih delova u „Relikvijama smrti“, odlučila sam da je Fineas Nigelus Blek mnogo bolji izbor –nastavila je sa objašnjenjem.

-Zato sam ga kidnapovala i ubila bez razloga. On nije prvi čarobnjak koga je Voldermor ubio jer je znao previše, ili premalo, ali je jedini zbog kojeg osećam krivicu- zaključila je Rolingova.

Džej Kej je ispričala ovo nakon objavljivanja prve od 12 planiranih novih priča o čarobnajčkom svetu. Priče će izlaziti sve do 23. decembra, pa fanovi izvolite.

Ali, morate se pripremiti. Ko želi da uživa u novim pričama, moraće prvo da reši zagonetke o svojim omiljenim junacima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.