Kineski mediji ponizili Obamu

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski mediji ponizili Obamu

Kineski državni mediji sa omalovažavanjem su danas pisali o američkom predsedniku Baraku Obami kao “lideru koji obavlja bljutav posao, čiji je najbolji učinak prazna retorika”.

Nekoliko dana uoči zvanične posete američkog predsednika Kini, u uvodniku dnevnika Global Tajms navodi se da su rezultati na među izborima u SAD-u pokazali su republikanci preuzeli kontrolu u Kongresu od Obaminih demokrata.

“Obama uvek izgovara “da, možemo” što je dovelo do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visokih očekivanja ljudi od njega. Ali on obavlja bljutav posao, nudeći gotovo ništa svojim biračima. Američko društvo umorilo se od njegovih banalnosti”, piše Global tajms blizak kineskoj vladajućoj Komunističkoj partiji, prenela je agencija AFP.

Kineski dnevnik je kritikovao spoljnu politiku Obamine administracije i primetio da su “američki vojnici otišli iz Iraka i Avganistana, ali za sobom nisu ostavili mir”.

“Osama bin Laden je ubijen tokom njegovog (Obaminog) mandata, a Islamska država se pojavila na Bliskom istoku”, navodi kineski dnevnik i primećuje da je na “mnogo nezgodnih problema” Obama naišao tokom svojih šest godina u Beloj kući uključujući “ograničenu toleranciju i prihvatanje” koju je dobio kao prvi afro-američki predsednik.

“Obamin najbolji učinak je prazna retorika”, piše Global tajms i ocenjuje da su politički sistemi Zapada u osnovi pogrešni, jer “(bivši američki predsednik Džordž) Buš koji se usudio da uradi sve i Obama koji se usuđuje da ne uradi ništa - dolaze iz različitih partija (prvi republikanac i drugi demokrata), a imaju istu sudbinu”.

“Da li je to njihov problem ili problem američkog sistema”, pita kineski državni dnevnik i odgovara da je “Država (SAD) previše lenja za reforme”.

Američki predsednik stiže u zvaničnu posetu Kini, gde će boraviti od 10. - 12. novembra povodom samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kineski mediji: Najbolji učinak Obame je prazna retorika

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2014

Kineski državni mediji sa omalovažavanjem su danas pisali o američkom predsedniku Baraku Obami kao " lideru koji obavlja bljutav posao, čiji je najbolji učinak prazna retorika"...Nekoliko dana uoči zvanične posete američkog predsednika Kini, u uvodniku dnevnika Global Tajms navodi se da su rezultati...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.