Kineski Baidu sarađuje sa Microsoftom

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski Baidu sarađuje sa Microsoftom

Kompanija koja stoji iza najpopularnijeg kineskog pretraživača Baidu postigla je dogovor sa Microsoftom o implementaciji Bing rezultata pretrage.

Naime, Baidu ima oko 10 miliona upita na engleskom jeziku dnevno, a kako bi poboljšao uslugu koju pruža, Baidu će kao rezultate na neke od njih prikazivati rezultate pretrage sa Binga.

"Saradnja koju su ostvarili Baidu i Bing", navodi se u zvaničnom saopštenju, " donosi tehnološke prednosti obe strane i zajedno pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolje iskustvo pretraživanja onim korisnicima koji pretražuju na engleskom".

Za Microsoft ovo je odlična prilika da se bolje plasira na tržištu na kojem ga Google ne ugrožava, jer je udeo ove kompanije na kineskom tržištu pretraživača nizak, a Google je u prošlosti imao i više sukoba sa kineskom vlašću. Baidu, sa druge strane, nedavno je objavio da želi i na druga tržišta, a jak partner, kao što je Microsoft, može mu u tome pomoći.

Prema podacima iz prvog kvartala ove godine, Baidu ima udeo na tržištu od 76 posto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineski Baidu sarađuje sa Microsoftom

Izvor: medio.rs, 05.Jul.2011, 02:57

Kompanija koja stoji iza najpopularnijeg kineskog pretraživača Baidu postigla je dogovor sa Microsoftom o implementaciji Bing rezultata pretrage.

Nastavak na medio.rs...

Saradnja kineskog pretraživača Baidu i Majkrosofta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2011

Majkrosoftov (Microsoft) pretraživač Bing će pružati neke rezultate pretrage na engleskom jeziku najvećem kineskom internet pretraživaču Baidu. Ta saradnja je rezultat sporazuma Majkrosofta, koji želi da poveća udeo na kineskom tržištu, i pretraživača Baidu koji drži gotovo 76 odsto...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.