Kineske kompanije zainteresovane za uspostavljanje saradnje

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineske kompanije zainteresovane za uspostavljanje saradnje

Predstavnici 200 kineskih kompanija došli su u Beograd na Samit Kine i 16 zemalja srednje i istočne Evrope jer su zainteresovani za uspostavljanje saradnje sa kompanijama iz regiona, izjavio je danas predsednik kineskog biroa za razvoj trgovine Sun Čenghaj.

Sun je na panelu Ekonomsko-trgovinskog foruma koji se održava u beogradskom centru "Sava" rekao da su to kompanije iz sektora rudarstva, energetike infrastrukture i drugih privrednih grana.

"Sve te kineske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žele da postignu bolju saradnju sa zemljama regiona", rekao je Sun.

On je najavio i da će biti uspostavljena platforma za unapređenje uvoza proizvoda iz regiona u Kinu kako bi se kineski kupci upoznali sa ponudom iz tih evropskih zemalja.

Sun Čenghaj je najavio i da će bit organizovani sajmovi u Kini kako bi se predstavili svi proizvodi.

Danas je na Ekonomsko-trgovinskom forumu potpisan Memorandum o osnivanju poslovnog saveta Kine i zemalja centralne i istočne Evrope čije će sedište biti u Varšavi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Želje 200 privrednika iz Kine

Izvor: B92, 16.Dec.2014

Predstavnici 200 kineskih kompanija došli su u Beograd su zainteresovani za uspostavljanje saradnje sa kompanijama iz regiona...Predsednik kineskog biroa za razvoj trgovine Sun Čenghaj je na panelu Ekonomsko-trgovinskog foruma koji se održava u beogradskom centru "Sava" rekao da su to kompanije iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.