Kindle za PC spreman

Izvor: B92, 11.Nov.2009, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kindle za PC spreman

Amazon je u utorak objavio besplatnu aplikaciju Kindle for PC koja omogućava da se Kindle knjige čitaju na personalnom računaru.

Izvor: Mikro




Objavljeno saopštenje jasno ilustruje postepeno prebacivanje Kindle sadržaja na veći broj različitih uređaja jer će u 2010. ključni adut u osvajanju tržišta e-knjiga biti mogućnost da se one mogu čitati na više uređaja. Kindle koji je manje otvoren od konkurentskih proizvoda kao što su Sonyjev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Reader i Nook kompanije Barnes & Noble, mogao bi da se nađe u podređenom položaju, jer čitava industrija gravitira ka otvorenim standardima kao što je ePub.

Američka prodavnica Kindle Store trenutno nudi preko 360.000 knjiga, uključujući nova izdanja i 101 od 112 naslova sa liste bestselera časopisa New York Times, koje u proseku koštaju 10 dolara ili manje. Kindle knjige se sada mogu čitati na uređajima kao što su Kindle, Kindle DX, iPhone, iPod Touch i PC.

Kindle for PC za Windows 7, Vistu i XP se besplatno preuzima odavde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.