Kako resetovati sva internet podešavanja u Windows 10?

Izvor: SaznajNovo.com, 17.Dec.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako resetovati sva internet podešavanja u Windows 10?

Desi se nekad da internet uspori ili se prekida, ali samo u Windows-u, što znači da nije problem u njemu već u sistemu. Šta tada raditi? Srećom pa Windows 10 ima spremno rešenje za sve probleme.
Pre nego što ispratite uputstvo koje sledi, prvo vam preporučujem da pokrenete alatku za rešavanje problema sa internetom (Internet troubleshooting). Možda imate loša iskustva sa tim alatom za rešavanje problema, ali meni često otkrije, a nekad i reši, problem sa internetom. Alat je dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << napredovao i sada češće prepoznaje probleme u sistemu pa preporučujem prvo to da probate.
Ako niste uspeli da identifikujete, ili rešite, problem sa internetom na taj način, onda ispratite sledeće uputstvo.
Resetovanje internet podešavanja Ova metoda će resetovati sva podešavanja koja se tiču interneta u samom sistemu pa prvo sačuvajte ona koja su vam bitna. Takođe svi dodatni internet drajveri će biti uklonjeni i ostaće samo osnovni.
#1 Otvorite podešavanja i odaberite „Network & internet“
Slika: howtogeek #2 Levo ćete videti nekoliko kategorija, a vi izaberite prvu sa nazivom „Status“
#3 U desnom delu prozora ćete videti nekoliko opcija, idite do dole i nađite „Network reset“
Slika: howtogeek #4 Sad još potvrdite sa „Reset now“ i „Yes“
Slika: howtogeek Ako se stanje ne popravi, preporučujem da probate neki drugi sistem na istom računaru (neka Linux live distribucija) čisto da utvrdite da li je do sistema ili računara.
Detaljnije - Kako resetovati sva internet podešavanja u Windows 10?

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.