Kako podesiti da laptop radi i kada se ekran zaklopi?

Izvor: SaznajNovo.com, 10.Apr.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako podesiti da laptop radi i kada se ekran zaklopi?

Podrazumevana akcija kod gotovo svih laptop računara koja će se desiti nakon zaklapanja ekrana jeste „Sleep“ mod, odnosno mod spavanja. To je i najbolja opcija za laptop jer on ima svoju bateriju pa se stanje u RAM-u može čuvati i nakon što se laptop raskači sa punjača. Ovde pročitajte više o „Sleep“ i „Hibernate“ modu.
Međutim, neke ljude ovo nervira jer im iz nekog razloga treba uključen laptop dok je ekran spušten. Srećom, ovo se lako rešava u Windows >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << sistemu.
1) Otvorite podešavanja napajanja
To možete učiniti na nekoliko načina, ali najlakša dva su:
Desni klik na ikonicu baterije pa „Power options“ Control Panel > Hardware and sound > Power options Slika: intowindows 2) Sa leve strane izaberite „Choose what closing the lid does
Slika: intowindows 3) Pronađite stavku „When I close the lid
4) Izaberite šta će se desiti kada je laptop na bateriji, i na punjaču
Slika: intowindows Dobra stvar je što možete podesiti zasebno šta će se desiti kada spustite ekran kada je laptop na punjaču, a šta kada je na bateriji. Ako želite da laptop radi i nakon što se ekran spusti, izaberite opciju „Do nothing„.
Ova opcija nije preporučljiva da se podesi ako je laptop na bateriji. Jer može se desiti da mahinalno zatvorite ekran i odete, a laptop nastavi da radi pa se baterija istroši.
Detaljnije - Kako podesiti da laptop radi i kada se ekran zaklopi?

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.