Kako omogućiti „Ultimate Performance“ u Windows 10?

Izvor: SaznajNovo.com, 18.Apr.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako omogućiti „Ultimate Performance“ u Windows 10?

Microsoft je u „Windows 10 Spring Creators Update“ dodao novi plan napajanja pod nazivom „Ultimate Performance Power Plan„. Ovaj plan napajanja je prvenstveno namenjen jačem hardveru koji zahteva više električne energije. Ali, svakako da je možete i vi omogućiti kod sebe na računaru ili laptop-u. Za sada je ta opcija skrivena i ne možete je naći u kontrolnoj tabli.
Kako onda omogućiti ovaj plan napajanja?
Pre svega biće vam potrebno sledeće: Spring Creators >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << Update ili Inisder Build Redstone 4 ili 5 (meni radi na 1803/17133.1) Command Prompt sa admin privilegijama Jedna komanda Uputstvo: 1) Otvorite CMD kao admin – uputstvo
2) Nalepite sledeću komandu:
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 Slika: addictivetips 3) Enter
4) Otvorite podešavanja napajanja:
Control Panel > Hardware and Sound > Power Options 5) Izaberite „Ultimate Performance

TIP: klikom na „Change plan settings“ možete dodatno podesiti bilo koji plan napajanja.
Već pretpostavljate da ovaj plan napajanja veoma loše utiče na bateriju u laptop računarima, i to je tačno. Zato ga možete na laptop-u omogućiti samo dok je laptop priključen na punjač. U ostalim slučajevima ovaj plan napajanja će pomoći u uklanjanju mikro kašnjenja (engl. micro-latencies) i omogućiti nesmetan rad računarima sa jakim hardverom. Ipak, Microsoft kaže da „Ultimate Performance“ mod nije kreiran prvenstveno za igre, već za rad sa zahtevnom grafikom i većim kalkulacijama.
Detaljnije - Kako omogućiti „Ultimate Performance“ u Windows 10?

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.