Kako napraviti infografiku od LinkedIn profila

Izvor: Baguje.com, 16.Okt.2011, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako napraviti infografiku od LinkedIn profila

Teško je pronaći dobar posao. Bez obzira koliko ste vešti u svom poslu ili obrazovani, kad konkurišete za neko radno mesto, vaš CV će neminovno završiti u moru drugih rezimea. Da biste uopšte dospeli u uži izbor za određeno radno mesto, vaš rezime mora da se izdvoji iz te gomile. Jedan od najboljih načina da se istaknete jeste pomoću rezimea koji je privlačan i “lep na oko”.
U svetu su danas u trendu radne biografije u vidu infografike. Infografika vam omogućava da vizuelno prikažete radno iskustvo, obrazovanje, veštine i interesovanja.
Nažalost, nismo svi grafički dizajneri i kreiranje rezimea u vidu infografike može da bude tehnički vrlo zahtevan posao. A još ako uz to nemate talenta za dizajn i morate da angažujete iskusnog dizajnera, traženje posla može da postane vrlo skupo.
Srećom, sve veći broj online kompanija i preduzetnika prepoznaje ovaj trend i razvija razne aplikacije koje omogućavaju prosečnim korisnicima Interneta da kreiraju zadivljujuće onlajn CV-je i to besplatno.
Vizualize.me je za sada najpopularniji onlajn servis ove vrste. On automatski i trenutno konvertuje vaš LinkedIn profil u sjajnu infografiku. Ne trebaju vam nikakve dizajnerske veštine i iskustvo. Čitav proces se odvija u nekoliko koraka:
1) Posetite sajt i kliknite na dugme Connect with LinkedIN.

2) Unesite imejl adresu koju koristite da se prijavite na LinkedIn, korisničku lozinku i pritisnite dugme Allow access.


Vizualize.me će da preuzme informacije sa LinkedIn profila o radnom iskustvu, obrazovanju, interesovanjima, veštinama, poznavanju stranih jezika, itd. Za nekoliko trenutaka od preuzetih informacija generiše preglednu infografiku koja potencijalne poslodavce može da obori s nogu.
Što je još bolje, rezultirajuću infografiku možete da kastomizujete. Možete da promenite temu, oblik slova (font), boje, pozadinu, čak i same informacije sa LinkedIn profila.


Pored toga, možete da kastomizujete URL koji vodi do vašeg profila. Na primer, http://vizualize.me/VašeImePrezime. Ja sam, primera radi, registrovala  http://vizualize.me/goranka
Sve u svemu, možete da se igrate i doterujete svoj onlajn  CV bez ikakvog poznavanja HTML-a, CSS-a i web-dizajna. Na kraju, kad ste zadovoljni sa izgledom rezimea, sačuvate sve promene i pritisnete dugme Share. Kopirajte URL i šaljite kad konkurišete za novi posao.
Osim Vizualize.me, postoje i drugi online servisi koji vam omogućavaju da napravite infografiku od svog LinkedIn profila. Na primer:
Re.vu je noviji servis koji vam omogućava da besplatno kreirate infografiku od LinkedIn profila. Njihova poruka je: “Ne šaljite CV, podelite svoju priču.” Re.vu je još napredniji servis od Vizualize.me pomoću koji kreira još lepše i privlačnije infografike, ali je potrebno uložiti malo više vremena i truda.


Kinzaa je najbolji izbor za one koji žele da istaknu na CV-ju veštine, sposobnosti i radno iskustvo. Kinzaa konvertuje vaš LinkedIn profil u infografiku za manje od tri minuta. Kao i prethodna dva servisa, i Kinzaa je još uvek u beta verziji (malo baguje) i besplatan.

Slika sa početka posta preuzeta sa: Executive MBA programs
Slični postovi:Kako da vratite stari dizajn Facebook profila ?Kontrola profila u Google Chrome veb brauzeruKako napraviti apstraktne slike u GIMP-u ?

Post "Kako napraviti infografiku od LinkedIn profila" je objavio Goga za sajt Baguje.COM, dana 16. 10. 2011.
Kategorije: Društvene mreže, Grafika, Internet, Uputstva | Tagovi: biografija, cv, infografika, LinkedIn, online CV



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.