Kako napraviti butabilan USB sa više sistema?

Izvor: SaznajNovo.com, 22.Apr.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako napraviti butabilan USB sa više sistema?

Ako često dižete sisteme, i uvek morate da pri ruci imate više različitih, onda je ovo alat za vas. Danas većina nas zna da kreiranje butabilnog (bootable) USB drajva sa ISO slikom nekog sistema nije tako teško. Dovoljan je namenski softver i par klikova da biste dobili USB drajv sa kojeg možete podići sistem. Ali, zašto iskoristiti ceo USB za samo jedan sistem?
Sistem može zauzeti ceo USB drajv a realno mu je potrebno možda pola, ili ni toliko. Zato postoji alat pomoću kojeg veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << lako možete nasnimiti više različitih sistema na jedan USB.
Biće vam potrebno:USB od više GB (da bi imalo smisla smeštanje više sistema)Windows sistem za radISO slike sistema koje želite da nasnimite na USBAlat „WinSetupFromUSB„Uputstvo:0) Bekapujte podatke sa USB-a jer će sve biti obrisano!
1) Preuzmite alat WinSetupFromUSB
2) Ubacite USB u kućište
3) Raspakujte i pokrenite „WinSetupFromUSB“
4) Izaberite željeni USB sa liste (Klik na Refresh ako se ne pojavi)
5) Podesite opcije:
Auto format it with FBinst – DAFAT32 – izabratiAlign – DACopy BPB – DA6) Dodajte ISO slike
Sad je ostalo još da dodate ISO slike sistema koje želite. Videćete da taj panel zauzima najviše mesta. Štiklirajte kućicu pored polja sistema koji želite da nasnimite.
Recimo, želite Windows 10 i Ubuntu: štiklirajte polja gde se nalazi Windows 10 i izaberite ISO sliku Windows 10 sistema iz računara; štiklirajte polje za Linux i dodajte ISO sliku Ubuntu sistema.
7) Pokrenite klikom na „GO

8) Boot
Sada ostaje još da klasično pokrenete proces dizanja sistema sa USB-a. Dakle, ubacite USB, izaberete u BIOS-u da se sistem pokreće sa USB-a prvo, prilikom restartovanja računara sa liste izaberite neki od sistema koji ste nasnimili na USB.
Detaljnije - Kako napraviti butabilan USB sa više sistema?

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.