Kako izgleda vaša Wi - Fi konekcija

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda vaša Wi - Fi konekcija

Ukoliko ste ikada hodali kroz stan sa laptopom u rukama tražeći tačku sa najboljim signalom onda je ovo uređaj za vas.

Čarls Lohr, haker iz Merilenda je napravio Wi-Fi radarski sistem za koji kaže da omogućava svima da vide signal u kući. Za to je koristio poseban uređaj kojim je na osnovu emitovane boje svetlosti pravio mapu jačine signala za određenu lokaciju.

- Računar je primao te informacije i pravio mapu jačine signala. Kompletirana slika tada otkriva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << varijabilnost signala u prostorijama. Plava boja pokazuje gde je signal najjači. Iskreno nisam očekivao da će mapa biti toliko detaljna - rekao je Lohr.

Dodatno je istraživao koliko prepreke poput nameštaja i zidova mogu da utiču na jačinu signala i samo je potvrdio da je najbolje mesto za ruter centar kuće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.