Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da uvezete vaše stare Hotmail poruke u Gmail?

Od kada je Hotmail počeo da podržava POP3, možete da uvezete poruke sa vašeg Hotmail naloga u Gmail uz pomoć opcije za preuzimanje druge pošte.

Idite u podešavanje (settings) na vašem Gmailu, pa na podešavanje naloga (Account) i kliknite na "Add a mail account you own". Unesite vašu adresu e-pošte sa Hotmaila i koristite sledeća podešavanja:

Username: kompletna adresa e-pošte
Password: vaša Hotmail lozinka
POP Server: pop3.live.com
Port: 995

Označite sve četiri opcije (jedina opcija koje je potrebna isključivo za uvoz je "Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail").



Pošto opcija za preuzimanje druge pošte u Gmailu emulira standardni klijent za e-poštu koji podržava POP3, proveravaće vam novu poštu povremeno. Takođe imate opciju da dodate Hotmail adresu kao posebnu opciju u polju "From", tako da možete da šaljete poštu iz Gmaila a da izgleda kao da ste poslali sa Hotmaila.

Prevedeno sa GOS bloga.





Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.