Kako da smanjite slike ?

Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da smanjite slike ?

Verovatno ste se našli u situaciji da morate da smanjite sliku, kako po dimenzijama, tako i po veličini u kilobajtima. Mnogi sajtovi danas traže određenu veličinu slike ukoliko želite da je pošaljete na svoj profil, ili ste jednostavno hteli da smanjite ogromnu sliku na nešto manje dimenzije. Postoji mnogo mogućnosti da se ovo izvede, a ja ću navesti 2, oba su na Internetu.

http://www.shrinkpictures.com



Jednostavno učitajte sajt www.shrinkpictures.com na vašem veb čitaču i otiđite na sredinu stranice, kliknite na dugme "browse", pronađite sliku koju želite smanjiti i potvrdite izbor sa "open". Nakon toga, u poljima ispod izaberite dimenzije u pikselima koje želite da ima vaša nova smanjena slika, ukoliko želite, odaberite neki od ponuđenih efekata (ovo nije potrebno za smanjivanje) i odaberite kvalitet (od ovoga zavisi i veličina slike u kilobajtima) i nakon što ste sve opcije odabrali kliknite na 5 korak, tj. dugme "resize". Nakon nekoliko trenutaka, vaša slika će biti smanjena i pojaviće vam se nova stranica koja potvrdjuje ovo. Na sredini stranice možete pogledati rezultat i snimiti sliku. Snimiti je možete kao i svaku drugu sliku, desni klik na samu sliku i "Save image as" ili kliknete na vezu koju su ponudili "Download this picture Now".

http://www.resizeyourimage.com



Još jedan od sajtova za smanjivanje slika je www.resizeyourimage.com. Da bi ste počeli, učitajte sajt i na prilično jednostavnom dizajnu kliknite na dugme "browse" i sačekajte nekoliko trenutaka da se vaša slika pošalje kod njih. Uz pomoć slajdera, odredite granice vaše slike, veličinu uz pomoć dugmića "width" i "height", okrenite sliku ukoliko želite itd. Kada ste završili sa odabirom svega, kliknite na poslednje dugme u nizu kako biste potvrdili promene. Dugme je okruglo narandžasto sa tekstom "resize your image". Nakon toga, slika će se smanjiti ili promeniti u zavisnosti šta ste odabrali i biće vam ponuđeno da je preuzmete.


Kada ste smanjili slike, i želite nekome da pokažete rezultat, ili morate uneti vezu do slike ukoliko je šaljete na neki portal kao vaš avatar, možete je i poslati na Internet i tako dobiti vezu do nje.

Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.