Kako da proverite koliko vaša grafička kartica ima memorije ?

Izvor: Baguje.com, 16.Jun.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da proverite koliko vaša grafička kartica ima memorije ?

Svi oni koji igraju igre na računaru žele da uvek imaju što je moguće bolje grafičke kartice kako bi im igre 'glatko' radile. Ukoliko se pojavi neka nova igra, odmah pogledamo šta onda tačno zahteva od hardverskih stvari, i tada odlučujemo da li ćemo je moći igrati i kako će nam raditi. Jedna od bitnijih stavki je količina RAM memorije na grafičkoj kartici. Sada ću vam pokazati, ukoliko to niste znali, na koje načine možete proveriti koliko vaša grafička kartica ima memorije.
Prvi način Najjednostavniji način je da kliknete Start - Run i ukucate dxdiag u prozor koji se pojavi a zatim pritisnete dugme 'Ok'.
U prozoru koji se pojavi, kliknite na karticu 'Display' i tamo ćete pronaći sve informacije o svojoj grafičkoj kartici. U mom primeru to izgleda ovako:

Kao što možete videti, u pitanju je integrisana grafička kartica (da, ja ne igram igrice :) ) sa 763 MB ram memorije (ova integrisana je posebna jer deli pravu RAM memoriju sa računarom.)
Drugi način Sledeći način će vam dati informacije o svim hardverskim komponentama na računaru. A postupak je sledeći: Start - Run i kucate msinfo32 i stisnete dugme OK.
Pali vam se sledeći prozor
U prikazu sa strane, pronađite Components - Display i u delu sa desne strane ćete moći pod poljem 'Adapter RAM' da vidite istu informaciju o količini RAM memorije na grafičkoj kartici.
Treći način Uz pomoć programa SIW takođe možete da saznate koliko vaša grafička kartica ima memorije, ali i sve ostale informacije o hardveru vašeg računara.
Dakle, upravo ste saznali koliko vaša grafička kartica ima memorije bez potrebe da instalirate neke dodatne 'benchmark' programe.
Uživajte !
Slični postovi:Kako da proverite koliko vredi veb sajt? Kako da proverite koliko ste puta koristili neki program ? Kako da proverite koliko ste pogledali klipova na Youtube ?

Post "Kako da proverite koliko vaša grafička kartica ima memorije ?" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 16. 06. 2011.
Kategorije: Hardver, RAM | Tagovi: gpu, grafička kartica, memorija



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.