Kako da prevedete tekst brzo i jednostavno

Izvor: Baguje.com, 15.Feb.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da prevedete tekst brzo i jednostavno

Često se dešava da dok surfujete Internetom naiđete na neki tekst, vama interesantan, na stranom jeziku a ne znate šta znači. Ono što radite, kao i većina je da potražite pomoć Google prevodioca (Google Translate). Složićete se samnom da je to pomalo dosadno i gubljenje vremena jer morate ponovo učitati naslovnu stranu google-a, kopirati željeni tekst i prebaciti u google prevodiocu. Surfovajući naišao sam na jedan programič pomoću koga možete prevesti tekst uz dva klika a ima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << dodatne mogućnosti.

Program o kom vam pišem naziva se Translate Client i vrlo je jednostavan za korišćenje, a pored prevodioca ima i opciju za Vikipediju i Google pretraživač.

Postupak je sledeći, pritisnite levi klik i prevucite mišem preko teksta koji želite da prevedete, nakon puštanja pojavljuje se pop-up prozorčić sa slovima G, W i S, klikom na slovo G dobijate prevedeni tekst. Ukoliko selektujete reč i kliknete na slovo W otvara se novi tab sa Vikipedijom za selektovanu reč ili klikom na slovo S otvara tab Google pretraživač sa pronađenim odgovorima u pretraživaču

Program Translate Client Pro se plaća ali postoji i portable besplatna verzija i možete je preuzeti sa zvaničnog sajta http://translateclient.com/
Slični postovi:Kako da saznate na kom jeziku je pisan neki tekst ? Google prevodilac predlaže i drugačije prevode Kako da prebacite tekst iz latinice u ćirilicu ?

Post "Kako da prevedete tekst brzo i jednostavno" je objavio dacha za sajt Baguje.COM, dana 15. 02. 2011.
Kategorije: Google, Portable, Prevod, Programi | Tagovi: google translate, prev



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.