Kako da pošaljete sliku na Internet ?

Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da pošaljete sliku na Internet ?

Verovatno ste nekada hteli da pošaljete sliku na Internet iz raznih razloga ali ste odustali zbog toga jer vam je bilo previše komplikovano. To zaista nije tako, a ja ću vam pokazati nekoliko načina kako to da uradite.

Postoji mnogo sajtova koji služe baš za deljenje slika na Internetu, a neki od mojih omiljenih su:

tinypic.com


Jednostavno učitajte stranicu www.tinypic.com u vašem veb čitaču i kliknete na dugme "browse", pronađite sliku koju želite da pošaljete i kliknete na "open" da bi ste potvrdili izbor. Nakon toga čekate određeno vreme, u zavisnosti od brzine protoka vašeg Interneta, i pojaviće vam se stranica sa informacijom da ste uspešno poslali sliku.

Dobićete ponuđene opcije u zavisnosti od toga kome i gde želite pokazati sliku. Najčešće je da želite sa moda pokažete link (putanju) do slike, onda samo kopirate link koji se nalazi u delu "Direct Link for Layouts". Još jedna od čestih opcija je i slanje slike putem e-pošte direktno sa njihovog sajta, a to je poslednja opcija na ponuđenoj stranici. Dovoljno je samo da unesete adresu e-pošte osobe kome šaljete sliku i kliknete na send.


imageshack.us


Još jedan od načina za slanje slika je skoro isti kao prethodni, samo je sajt na koji se slika šalje drugačiji. Ovoga puta učitate www.imageshack.us i kliknete na "browse", izaberete sliku koju želite da pošaljete i potvrdite izbor sa "open". Nakon što ste odabrali sliku, kliknete na dugme "host it" i čekate ponovo određeno vreme da se slika pošalje, nakon čega će vam se učitati stranica sa potvrdom da ste sliku uspešno poslali na njihov sajt. Takođe i na ovom sajtu vam je ponuđeno nekoliko opcija za prikazivanje slika, od mogućnosti direktnog postavljanja slika na facebook, myspace, blogger, hi5 itd. do postavljanja slike na razne forume itd. Najjednostavniji metod, ponovo, je direktna veza ka slici, a to vam je i prva ponuđena opcija ispod naslova "Direct link to image".





Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.