Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da otvorite gmail nalog?

Sigurno ste čuli da je Google jedan od najpoznatijih sajtova na svetu. Verovatno ste čuli i za Gmail, Guglov servis za e-poštu. Ubeđen sam da primećujete da sve više ljudi koristi gmail kao glavni sajt za proveru svoje elektronske pošte. Želite li i vi isto ?

U ovom postu ću vam napisati u 4 kratka koraka kako da otvorite nalog na gmailu i budete kao i većina na Internetu. Pa da krenemo:

1. Otvorite stranicu http://www.gmail.com
2. Kliknite na dugme "Sign up for Gmail"
3. Popunite tražene podatke (ime, prezime, lozinku (minimum 8 karaktera), tajno pitanje itd.)
3a Ukoliko ste sa srpskog govornog područja, a usput vam engleski jezik nije jača strana, na vrgu stranice imate padajući meni sa odabirom jezika, pa izaberite srpski kao osnovni kako bi vam cela stranica sa formularom za registraciju bila na srpskom jeziku.
3b Pri kraju se nalazi verifikacija koju morate prepisati. Jednostavno prekucajte to što vidite ispisano nakrivljenim slovima u kockicu ispod slike. Ukoliko pogrešite, moraćete ponovo popunjavati sve podatke.
4. Na kraju kliknite na "I Accept. Create my account". Ovim prihvatate njihova pravila o privatnosti i uslovima korišćenja.

Ukoliko je sve u redu, pojaviće vam se stranica sa čestitkom da ste uspešno kreirali vaš nalog. Na stranici je kraći opis gmaila kao servisa. Da biste pogledali kako izgleda vaš novi mail, kliknite na dugme "Show me my account". Ukoliko pak nije sve u redu, proverite šta je označeno crvenim slovima u formularu i to ispravite. Najčešće je lozinka prekratka (mora biti minimum 8 karaktera) ili je korisničko ime koje ste odabrali zauzeto. Kada sve ispravite nastavite dalje sa koracima ka završetku ove kratke procedure.

Čestitam, sada i vi primate elektronsku poštu na Googlovom servisu Gmail.

Proverite ovaj blog za nekoliko dana kada ću opisati koje sve Googlove servise možete da koristite sa ovim nalogom.

Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.