Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da koristite MSN messenger?

U nekoliko kratkih koraka ću vam pojasniti kako da napravite nalog za MSN, kako biste mogli da koristite Windows Live Messenger (novo ime za MSN Messenger). Ukoliko ne znate, ili niste čuli za njega, to je još jedan od popularnih programa za dopisivanje preko interneta.

1. Napravite besplatnu adresu e-pošte preko Majkrosoftovog servisa za poštu Hotmail, kliknite na "Sign Up", i onda na "Free". Popunite formular kako biste napravili vaš besplatan nalog za e-poštu. Ukoliko već imate adresu e-pošte (recimo pratili ste moje uputstvo za gmail) a da to nije Hotmail. idite na sajt Microsoft Live Official Website, kliknite na "Sign In" (gornji desno ugao), pa onda na "Sign Up", i unesite vašu adresu e-pošte u polje "Use your e-mail address" Ovde možete da se prijavite na Windows Live, koristeći svoju postojeću adresu e-pošte, a dobijate mogućnost korišćenja MSN mesindžera. Nakon  registracije dobićete poruku od njihovog tima u vašem sandučetu e-pošte u kojoj će biti veza (link) za aktiviranje i potvrđivanje registracije.

2. Preuzmite MSN Mesesenger program tako što ćete otići na sajt za preuzimanje i kliknuti na dugme "Download" Nakon završetka preuzimanja, instalirajte program i pokrenite ga.

3. Prijavite se sa podacima koje ste uneli u toku registracije. Vaše korisničko ime je recimo "baltazar22f@gmail.com" a lozinka je ona koju ste uneli u toku registacije (ne mora biti ista kao i ona koju ste uneli kada ste pravili gmail nalog). Nakon što ste to uneli kliknite na "Log in"

4. Dodajte kontakt, tj. osobu sa kojom želite da se dopisujete tako što ćete izabrati opciju "Add a contact" u meniju "Contacts". Osoba koju ste dodali takođe mora da ima registrovan MSN nalog, tj. da je prošla iste ove korake ranije kako bi napravila svoj nalog.

5. Kada ste dodali tu osobu, i ona je potrvdila da želi da razgovara sa vama, razgovor može da počne. Ukoliko je osoba trenutno na vezi (online), zelena ikonica će se pojaviti pokraj njenog imena, i to znači da možete da započnete razgovor. Ukoliko je osoba odsutna, pojaviće se narandžasta ikonica, ukoliko je zauzeta pojaviće se crvena, a ukoliko osoba sa kojom pričate isključi MSN, pojaviće se siva ikonica i ime će da izbledi. Isto tako i vi možete menjati vaše statuse opcijama koje se nalaze na dnu MSN-a.


Od sada, kada vas neko pita da li imate MSN, sa ponosom ćete moći reći da imate, i da ste ga sami napravili, da nije niko dolazio kod vas da vam pomaže.





Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.