Kako da automatski generišete “teške” lozinke ?

Izvor: Baguje.com, 19.Sep.2011, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da automatski generišete “teške” lozinke ?

Nekoliko puta sam vam do sada pisao o tome koliko je bitno da vaša lozinka ne bude '12345" ili recimo datum vašeg rođenja ili broj mobilnog telefona, jer su to najčešće stvari koje se prvo probaju provaliti. Imati što 'težu' lozinku znači biti mnogo sigurniji od napada hakera. Naravno, ovo ne znači da ćete biti zaštićeni 100%, ali ćete sigurno usporiti onoga ko vam pokušava provaliti loziku.
Uz pomoć sajta WolframAlpha, o kome bi trebao da napišem poveći članak jer ga zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << zaslužuje, moguće je generisati komplikovanu lozinku od slova, brojeva i simbola samo jednim upitom u polje za pretragu na sajtu.
Dakle, dovoljno je da upišete recimo 'password of n characters' gde je slovo N u stvari broj karaktera koje želite u lozinci. Dakle, kucajući 'password of 8 characters' ćete dobiti nešto slično ovome ispod na slici.
Zapamtite još jednom, prva stvar koja se tiče sigurnosti na računarima je imati jaku i tešku lozinku (šifru, password) i zaštititi se dobrim antivirusom.
Slični postovi:Kako da zaštitite sačuvane lozinke u Firefoxu ?Kako da provalite RAR lozinke ?Kako da kreirate sigurnu i tešku lozinku ?

Post "Kako da automatski generišete 'teške' lozinke ?" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 19. 09. 2011.
Kategorije: Lozinka, Sigurnost, Zaštita | Tagovi: password, šifra, wolframalpha



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.