Kako aspirator čuva vašu kuhinju?

Izvor: TehnoMagazin.rs, 29.Jan.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako aspirator čuva vašu kuhinju?

Zimski period je vreme kada se najviše vlage stvara u stanovima i kućama. Tada je temperatura napolju niska, a prostorije se zagrevaju više nego inače. Para nastaje sušenjem veša, tuširanjem, u prostorijama u kojima je sobno cveće ili jednostavno boravi previše ljudi.
Ogromna količina pare stvara se i tokom kuvanja. Mnogo domaćica kuva u šerpama ili loncima koji nisu poklopljeni, a tako se ne samo širi para, već i rasipa energija potrebna za spremanje hrane. Ako se i kuva u poklopljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazin.rs << posuđu, od isparavanja jela teško se može pobeći. To kuhinju čini zagušljivim prostorom, ali i šteti i zidovima i nameštaju.
Niko ne voli vlagu u stanu ili kući, a kamoli buđ koja se useljava u svaki dom koji obiluje vlagom. Najvažnija šteta je ona po stanare jer može da ugrozi njihovo zdravlje, ali sigurno je da mnogo trpi i nameštaj. Drvo je materijal na koji vlaga najpogubnije deluje, ali ni mnogi drugi nisu otporni na nju. Definitivno je da ne želite da se tako lako oštete novi i lepi kuhinjski elementi i ostatak stolarije koju imate u ovom delu doma i koje ste skupo platili. Provetravanje je u ovom slučaju jako bitno. Mnogi to rešavaju prozorima otvorenim „na kip“, ali to nije preporučljivo. Savetuje se da se prostor provetrava tako što se na nekoliko minuta otvore sva vrata i prozori. To je dovoljno vremena da uđe svež, hladan i suv vazduh i da vlažan izađe, a da se pritom ne rashlade zidovi.
Ukoliko ne biste da na svako malo pravite promaju u kuhinji ili nemate uslove za to, aspiratori su nešto o čemu morate razmisliti. To su  aparati koji svojim radom vašu kosu i odeću štite od neprijatnih mirisa iz kuhinje, ali štite i vašu kuhinju od propadanja. Još kada se radi o jeftinijim modelima, oni postaju nezaobilazno rešenje.
Vox TRD 600W Ovaj model spada u viseće i među predstavljenima ima najnižu cenu. Usisna snaga je 170 metara kubnih na sat. S obzirom na to da je u pitanju aspirator sa odvodnim načinom rada, jedan motor koji ima nije ozbiljna mana.
Ima tri brzine rada i dve sijalice. Nivo buke koju proizvodi  je prosečan – 58db. Među predstavljenim modelima je najtiši.
Ovaj model aspiratora možete pogledati ovde.
Gorenje DU 6115W Ovo je podpultni aspirator, bučniji od prethodnog (62db). Radi po principu ventilacije sa odvodom ili recirkuliranjem. Maksimalan protok vazduha kod odvoda je 173 metara kubnih na sat, a kod recirkuliranja 70. Druga brojka je manja jer filter za masnoću i ugljeni filter usporavaju rad. Vazduh se tako prečišćava i vraća u prostoriju.
Dobra strana je što je ovakav tip jednostavan za montažu i dobar u stambenim zgradama gde nema odvodnih cevi. Ima tri nivoa ventilacije i osvetljenje od 40W. Prečnik odvodne cevi je 12.5cm, a proizvođač nudi garanciju od pet godina.
Ovaj model aspiratora možete pogledati ovde.
Whirlpool AKR 431WH Najskuplji model među predstavljenima ima dve brzine, a maksimalna usisna snaga je 172 kubna metra na sat. Prečnik odvodne cevi je 15cm što je prednost s obzirom na to da vazduh kroz nju brže protiče.
Nivo buke, jačina osvetljenja i dužina garancije su isti kao kod modela koji nudi Gorenje.
Ovaj model aspiratora možete pogledati ovde.


Pogledajte ostale proizvode iz kategorije Aspiratori na elbraco.rs e-prodavnici.

Nastavak na TehnoMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.