Kairo: Poziv hrišćanima da ne napuštaju Bliski istok

Izvor: Blic, 04.Dec.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kairo: Poziv hrišćanima da ne napuštaju Bliski istok

Predstavnici muslimana i hrišćana pozvali su danas sa konferencije u Kairu sve hrišćane na Bliskom istoku da ostanu u regionu uprkos progonima i zlostavljanju islamista.

"Nasilno proterivanje hrišćana i drugih verskih i etničkih grupa je zločin koji mi osuđujemo", rekli su verski zvaničnici iz 20-ak zemalja na međunarodnoj konferenciji o terorizmu u Kairu.

"Pozivamo hrišćane da ostanu u regionu dok ne nestane talas terorizma koji svi trpimo", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajedničkom saopštenju, uz ukazivanje da međunarodna zajednica ne treba da "olakšava egzil hrišćana".

To saopštenje dolazi pet dana nakon što je poglavar Rimokatoličke crkve Franja uputio apel svim muslimanskim liderima da javno osude islamistički terorizam.

Zbog ofanzive ekstremista iz Islamske države u Iraku i Siriji, nekoliko stotina hiljada hrišćana bilo je primorano da napusti svoje domove.

Učesnici konferencije, koji nisu predložili neke konkretne akcije, pozvali su na održavanje konferencije "međunarodnog dijaloga o izgradnji mira i širenju pravde".

Na skupu su učestvovali verski zvaničnici 20-ak zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Iran, Indoneziju i Maleziju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv hrišćanima da ne napuštaju Bliski istok

Izvor: Studio B, 04.Dec.2014

Predstavnici muslimana i hrišćana pozvali su danas u Kairu hrišćane na Bliskom istoku da ostanu u regionu uprkos progonima i zlostavljanju islamista..."Nasilno proterivanje hrišćana i drugih verskih i etničkih grupa je zločin koji mi osuđujemo", rekli su verski zvaničnici iz 20-ak zemalja na...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.