Kada malver zatraži kontakt na LinkedIn-u

Izvor: Informacija.rs, 15.Apr.2013, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada malver zatraži kontakt na LinkedIn-u

Većina korisnika misli da se spam emailovi uglavnom koriste u fišing napadima. To je tačna pretpostavka, kažu stručnjaci G Data, međutim, i malveri sve češće koriste istu takiku - spam emailove. U slučaju koji su analizirali u G Data, napadači koriste lažne zahteve sa LinkedIn-a da bi prevarili potencijalne žrtve da posete web sajtove koji su naoružani exploit alatima. Emailovi koje navodno šalje LinkedIn sadrže obaveštenje o zahtevu za kontaktom, a često je novi kontakt renomirana kompanija.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Upozorenje: Hakeri šalju lažne mejlove preko LinkedIna

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2013

Stručnjaci "G Data", pručavali su taktiku hakera i otkrili da se danas najviše koriste istu takiku - spam emailove. U slučaju koji su analizirali u "G Data", napadači koriste lažne zahteve sa Linkedina da bi prevarili potencijalne žrtve da posete veb sajtove koji su naoružani eksploit alatima...Emailovi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.