Kad Čite zaigraju... VIDEO

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Čite "zaigraju"... VIDEO

Čuveni Tehnološki institut iz Masačusetsa (MIT) nedavno je demonstrirao sposobnost svojih robota po imenu Čita (Cheetah).

Demonstracija, međutim, nije izgledala nimalo akademski, već su Čite puštene "sa lanca" da se zabavljaju u parku.

Na travnjaku, prekivrenom jesenjim lišćem, devet robota su "marširali", trčali, skakali, pravili salti, "igrali" fudbal, da bi u nekom trenutku sinhronizovano i zaplesali.

Ovakva demonstracija ima za cilj da pokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raznovrsne mogućnosti kretanja ovakvih malih robota, koje bi moglo da bude od koristi u različitim situacijama, najpre kada su u pitanju potrage, opasni poslovi i akcije spasavanja.

Naravno, robotima su tokom demonstracije daljinskim komandama upravljali ljudi.

U okviru projekta Mini Cheetah, MIT planira da proizvede flotu ovakvih robota koji će se koristiti za dalje istraživačke projekte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.