KORISNO: Bil Gejts pričao o epidemiji i koliko će trajati

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORISNO: Bil Gejts pričao o epidemiji i koliko će trajati

Nije loše znati...

Suosnivač Microsoft-a i poznati filantrop Bill Gates govorio je za CNN o epidemiji COVID-19 virusa i založio se za jedinstvenu politiku borbe na nivou čitave SAD. Smatra da bi epidemija mogla da se završi za 6-10 nedelja.

Gejts smatra da politika u kojoj svaka od američkih država određuje sopstvene mere borbe protiv virusa neće dati dobre rezultate i da je čak i u državama gde realno postoji jako malo zaraženih treba primeniti mere izolacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se taj broj ne bi povećao. On, citirajući primer Kine, predlaže da se mere donesu na nivou SAD i da se primeni relativno kratak, ali efektan shutdown svuda. U tom slučaju bi vrhunac epidemije u toj zemlji došao krajem aprila, i posle toga bi stvari mogle da se vraćaju u normalu, a time će biti očuvan i najveći mogući broj života.

Vredi pogledati i Gejstov govor na TED-u 3. aprila 2015. godine, kada je predvideo mogućnost ovakve epidemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.