KONAČNO SU SE SETILI: Gugl će korisnicima nuditi automatsko brisanje podataka

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO SU SE SETILI: Gugl će korisnicima nuditi automatsko brisanje podataka

Pljušte tužbe, moraju da se paze.

Google će u vrlo kratkom periodu korisnicima ponuditi novu opciju automatskog brisanja podataka o istoriji lokacije i aktivnostima na internetu.

Tehnološki portal "The Verge" objavio je kako se Google priprema za lansiranje nove opcije koja korisnicima omogućava automatsko brisanje podataka o lokaciji i aktivnostima.

Kako je ranije navedeno iz Google-a, ova kompanija pridaje veliki značaj tome da korisnicima pruža više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogućnosti za upravljanje podacima. Korisnici Google-a će u bilo kom trenutku u "postavkama" moći da izbrišu svoju istoriju lokacija i podatke o internet aktivnostima.

Osim toga, korisnicima će biti omogućeno da traže i automatsko brisanje svojih podataka u razdoblju koje odredi sistem, a to je prema sadašnjim informacijama, period od tri do 18 meseci.

 U slučaju da korisnici ne zahtevaju brisanje podataka na određeni vremenski period, oni će biti skladišteni u periodu do 18 meseci, a svi podaci stariji od toga će automatski biti obrisani. Očekuje se da bi nova Google-va opcija mogla biti dostupna već narednih sedmica na Android i IOS platformama.

Podsetimo, u prethodnom periodu Gugl je istrpeo niz tužbi zbog povrede privatnosti svojih korisnika, pa u ovoj megakorporaciji čine sve kako bi pokazali da im je to jedna od osnovnih briga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.